• респиратор

Критично болните пациенти со ковид бавно се будат по „симнувањето“ од респиратор

Споредено со просечната брзина на будење на пациентите по „отстранување“ од респиратор, на критично болните лица со коронавирус често им е потребно многу подолго време за да се освестат, утврдија научниците. Американските научници прегледале податоци од 795 пациенти хоспитализирани со тежок ковид-19 во три медицински центри за време на првите два брана на пандемијата. Сите …

Критично болните пациенти со ковид бавно се будат по „симнувањето“ од респиратор Read More »