20 C
Скопје

Tag : ректорат

Вести Македонија

Утрово аерозадагувањето е сведено на минимум

Слободен печат
Изутринава мерните станици поставени во државава покажуваат дека значително е намалена загаденоста на воздухот. Кај Ректоратот при УКИМ се измерени 63 µg/m3, малку над дозволено....
Вести Македонија

Утрово најзагадено е кај Ректоратот

Слободен печат
Мерните станици во земјава покажуваат дека утринава воздухот е најзагаден кај Ректоратот, а веднаш после него се Карпош и Миладиновци, па следи скопската општина Гази...
Вести Македонија

Дождот ја намали загаденоста

Слободен печат
Воздухот во Македонија денеска е почист, што се сведе на дождовите што ја зафатија државата. Границата е надмината кај скопскиот Ректорат, каде присуството на ПМ10...
Вести Македонија

Зголемено загадувањето на воздухот во Македонија, утринава најзагадено кај Ректоратот

Слободен печат
Мерните станици во земјава покажуваат дека утринава воздухот е најзагаден кај Ректоратот, а веднаш потоа Струмица и скопската општина Центар, па потоа Тетово, Куманово и...
Вести Македонија

Најголема загаденост на воздухот кај Ректоратот

Слободен печат
Загаденоста во Македонија утринава не е на многу високо ниво, а најголема е загаденоста кај Ректоратот. Загаденоста кај Ректоратот изнесува 45 µg/m3, а потоа во...
Вести Македонија

МОМЕНТАЛНО кај Ректоратот при УКИМ е најзагадено

Слободен печат
Попладнево состојабата со загаденоста не е на сјајно ниво. Мерните станици во земјава покажуваат дека кај Ректоратот на УКИМ е најзагадено, а потоа следат Тетото...
Вести Македонија

Проектот за седиштето на Универзитетот „Мајка Тереза” го обезбеди МО, но МОН и ректорот не го потпишаа

МИА Агенција
Владата го задолжи Министерството за одбрана, МОН и Универзитетот „Мајка Тереза” да склучат договор за регулирање на начинот и условите за реконструкција и реновирање, спроведување...
Вести Ви Препорачуваме Регион

Студентите во Белград: Не ја даваме Ректорката!

На белградскиот Универзитет 12 дена се одвиваше вистинска драма, откако студентите од здружението „1 од 5 милиони“ го запоседнаа Ректоратот не дозволувајќи пристап на Ректорката...
Вести Регион

Србија: Студентите и ги предадоа клучевите на ректорката од зградата на Ректоратот

Слободен печат
Студентите од Здружението „Еден од пет милиони” му ги врачија на ректорот на Белградскиот универзитет Иванка Поповиќ клучевите на зградата на Ректоратот, со што се...
Вести Регион

Студентите ќе ја радикализираат блокадата на Ректоратот доколку не им се исполнат барањата

Слободен печат
Ректорката на универзитетот во Белград, Иванка Поповиќ, утрово влезе во зградата на Ректоратот, кој е под блокада, каде околу два часа разговараше со студентите, а...