• Референдум

ВИДЕО | Андоновиќ: Eвропскиот „непристоен предлог“ за Косово, Вучиќ ќе го стави на референдум?

Српскиот државен врв и пред сѐ претседателот Александар Вучиќ се наоѓаат во тешка политичка позиција откако вчера и официјално беше обелоденет предлог текстот познат како „француско-германски“ предлог за нормализирање на односите меѓу Србија и Косово. Ви синоќешното обраќање во јавноста, а откако претходно беше и обелоденета содржината на овој предлог, Вучиќ излезе со неколку поенти. …

ВИДЕО | Андоновиќ: Eвропскиот „непристоен предлог“ за Косово, Вучиќ ќе го стави на референдум? Read More »