• реџеп таип ердоган

Може да ја „потресеме“ Шведска и да ја поканиме само Финска во НАТО, вели Ердоган

Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган денеска изјави дека е можно Турција да донесе одлука за членство на Финска во НАТО, што, пак, може да ја „потресе“ Шведска. „Доколку е потребно, можеме да испратиме уште еден одговор за Финска. Шведска ќе биде шокирана кога ќе дадеме поинаков одговор за Финска“, рече Ердоган на средбата со млади …

Може да ја „потресеме“ Шведска и да ја поканиме само Финска во НАТО, вели Ердоган Read More »