• ратко младиќ

Ратко Младиќ: Во војната се правеше важен, изигруваше национален херој, а излезе кукавица

Поранешниот шеф на цивилниот сектор на ООН во Босна и Херцеговина, Дејвид Харланд од Нов Зеланд, како сведок на Обвинителството на судењето на Ратко Младиќ во Хашкиот трибунал, рече дека Армијата на Република Српска (РС) го искористила гранатирањето на Сараево како „славина на теророт којашто ја отворала и затворала по потреба“ и така тој на …

Ратко Младиќ: Во војната се правеше важен, изигруваше национален херој, а излезе кукавица Read More »