• радмила шекеринска

Министрите за одбрана на НАТО ги усвоија целите на способности за Северна Македонија

Министрите за одбрана на 30-те земји – членки на Алијансата за време на дводневните состаноци на Северноатлантскиот совет ги усвоија целите на способности за Северна Македонија, за првпат по членството на нашата земја во Алијансата. Целите на способности го покажуваат правецот во кој ќе се развиваат силите и капацитетите на НАТО-армиите. Тие се дел од …

Министрите за одбрана на НАТО ги усвоија целите на способности за Северна Македонија Read More »