• работа од дома

Словенците кои ќе работат од дома ќе мора да имаат ковид потврда

 Во Словенија ковид потврда ќе мора да имаат и вработените кои работат од дома, јавија словенечките медиуми, повикувајќи се на Министерството за труд. Словенија воведе ковид сертификат за работа, за одење во трговски центри, здравствени установи, јавен превоз, освен за студентите, како и за различните услужни дејности и јавни институции. Министерството за труд сега појасни …

Словенците кои ќе работат од дома ќе мора да имаат ковид потврда Read More »