• Путин

Путин: Треба да се работи со талибанската Влада на Авганистан

Авганистанската Влада формирана од талибанците не е репрезентативна и инклузивна, но од суштинско значење е да се работи со неа, изјави денеска рускиот претседател Владимир Путин на заедничкиот состанок на лидерите на Организацијата за договор за колективна безбедност (ОДКБ) и Шангајската организација за соработка. Путин, исто така, рече дека многу граѓани на Авганистан ја напуштаат својата татковина и …

Путин: Треба да се работи со талибанската Влада на Авганистан Read More »