• прогерија

ВИДЕО | Филипинката Раизел Грејс Калаго има шеснаесет години, но изгледа постаро од нејзината мајка: Синдромот на прогерија ја одзема нејзината младост

Тинејџерката Раизел Грејс Калаго (16) била избрана за Мис во нејзината родна земја неколку пати поради нејзиниот изглед бидејќи на 14 години изгледала многу постаро. Сепак, проблемите започнале пред една година. Практично преку ноќ, таа започнала да забележува брчки. За многу кратко време тинејџерката „остарела“ неколку децении. Иако сè уште посетува средно училиште, кога ќе …

ВИДЕО | Филипинката Раизел Грејс Калаго има шеснаесет години, но изгледа постаро од нејзината мајка: Синдромот на прогерија ја одзема нејзината младост Read More »