• позната

Се урна бугарски МиГ-29, судбината на пилотот сè уште не е позната

Бугарскиот Миг-29 се урна за време на вежба над Црното Море, потврди бугарскиот министер за одбрана Георги Панајотов. Вежбата „Шабла 2021“, во која учествуваат и српски авиони е прекината. Остатоците од авионот се наоѓаат на длабочина од околу 70 метри. Судбината на пилотот сè уште не е позната. Заедничката вежба на српските и бугарските воздушни …

Се урна бугарски МиГ-29, судбината на пилотот сè уште не е позната Read More »