• ПНВ Публикации

Романот „Црна мајка земја“ од Кристијан Новак на македонски јазик е објавен од „ПНВ Публикации“

Деновиве од печат излезе романот „Црна мајка земја“ од хрватскиот писател Кристијан Новак. Преводот од хрватски јазик е дело на Сашо Огненовски, а романот е издание на „ПНВ Публикации“. Станува збор за моќна и, на моменти, мачна приказна за младиот и успешен писател Матија, кој се обидува да ја надмине креативната, но и љубовната блокада, …

Романот „Црна мајка земја“ од Кристијан Новак на македонски јазик е објавен од „ПНВ Публикации“ Read More »