4 C
Скопје

Tag : Петрит Сарачини

Ви Препорачуваме Колумни

Кој е крив за бегството на Мијалков?

Петрит Сарачини
Како омилен соопштувач на болни вистини, со сиот ризик од спружување од дежурните плукачи, би сакал директно од кристалната топка да ви ги пренесам впечатоците...
Колумни

Кој го закочи демократскиот напредок и како до подобри оценки?

Петрит Сарачини
Индексот на демократија (Democracy Index) на „Економист“ за 2020 година и оценките што дојдоа напредокот на земјата, нѐ исправаат повторно пред старо-новите предизвици. Кој го...
Ви Препорачуваме Колумни

Дали Албанците во Македонија се под или над 20 проценти?

Петрит Сарачини
Најточниот одговор на прашањето дали Албанците во Македонија се под или над 20 проценти ќе го даде, секако, пописот за неколку месеци, драги мои. Сепак,...
Вести Македонија

Сарачини: Честитката на Спасовски не е хајка против него, туку против една идентитетска карактеристика на цел народ (ВИДЕО)

Слободен печат
Последниве два месеци се води една хајка околу честитката на Спасовски искажана на ромски јазик. Но, ова морам да кажам дека не е хајка против...