• Палестинците

Судир помеѓу израелската полиција и Палестинците на Ридот на храмовите

Палестински верници денеска се судрија со израелската полиција на Ридот на храмовите во Ерусалим во пресрет на пристигнување на стотици Евреи на Денот на постот и жалоста за уривањето на двата древни еврејски храма што се наоѓале на брдото. Ридот на храмовите е најсветото место во јудаизмот, а сега таму се наоѓа џамијата Ал Акса, …

Судир помеѓу израелската полиција и Палестинците на Ридот на храмовите Read More »