6 C
Скопје

Tag : опм

Вести Ви Препорачуваме Економија

Граѓаните не се обврзани да им „позајмуваат“ на агенциите, ако пропаднал аранжманот, парите треба да се вратат

Соња Кириџиевска
Граѓаните се жалат на комуналните сметки, на нереално високите сметки и недобивањето добра услуга во Организацијата на потрошувачи. Лани, најзастапени биле реакциите на граѓаните за...
Вести Економија

НБРМ и ОПМ ќе се залагаат на унапредување на заштитата на корисниците на банкарски услуги

Слободен печат
Со координирани активности за унапредување на регулативата поврзана со заштитата на правата на потрошувачите, како и за обезбедување уште подобро и поефикасно информирање на потрошувачите...