• опера

Моќниот „Реквием“ од Верди ќе биде изведен на 51. издание на „Мајски оперски вечери“

Во рамките на 51. издание на фестивалот „Мајски оперски вечери“ на 26 мај, со почеток во 20 часот, ќе се изведе едно од најмоќните и најдраматичните дела во историјата на класичната музика, „Реквием“ на италијанскиот музички мајстор Џузепе Верди. Диригент е гостинот од Бугарија, Емил Табаков, концерт-мајстор е Владимир Костов, а хор-мајстор е Ѓурѓица Дашиќ. …

Моќниот „Реквием“ од Верди ќе биде изведен на 51. издание на „Мајски оперски вечери“ Read More »