• опасно

СЗО: Загадувањето на воздухот во Србија е опасно

Директорот на канцеларијата на Светската здравствена организација (СЗО) во Белград, Марјан Ивануша изјави дека проценките на таа организација од 2016 година укажуваат на околу 6.600 предвремени смртни случаи како резултат на загадувањето на воздухот во Србија и дека ова загадување „може да резултира” со разни сериозни болести и до смртни случаи, јави дописникот на МИА …

СЗО: Загадувањето на воздухот во Србија е опасно Read More »