• охридско лето

Инвентивен пристап до нови сценски простори и публика со камерен оперски формат

Македонскиот композитор Панде Шахов и францускиот диригент Паскал Галоа во Македонија дојдоа со идеја за нов модел во оперската уметност, а првата презентација на проектот се случи со концертот „Лирска вечер“ на фестивалот „Охридско лето“. Идејата за формирање ансамбл како платформа за соработка со исклучителни вокални солисти се роди како резултат на синергијата помеѓу диригентот …

Инвентивен пристап до нови сценски простори и публика со камерен оперски формат Read More »