Tag : ОЕЦД

Вести Економија

Глобалната економија бележи невиден пад поради короната, но не и во САД и Кина

Слободен печат
 Глобалната економија се опоравува од падот предизвикан од епидемијата на новиот коронавирус побрзо отколку што се очекуваше пред само неколку месеци, благодарение на подобрените изгледи...
Вести

Голем економски пад на членките на ОЕЦД

Слободен печат
„Економската криза предизвикана од пандемијата на коронавирус далеку го надмина падот на БДП од 2,3 отсто, забележан во првиот квартал на 2009 година, во екот...
Вести Економија

ОЕЦД: Пензиски и реформи на трудовото законодавство потребни во Словенија

Слободен печат
Словенија треба да спроведе реформи во пензиското и трудовото законодавство, да ги намали бариерите за конкуренцијата и за странските инвестиции и да го продолжи процесот...
Вести Економија

Македонија со најдобра бизнис клима во регионот

Слободен печат
Република Северна Македонија има најповолна бизнис клима во регионот, а исто така во однос на другите земји има помалку фискални ризици. Ова, како што соопштува...
Вести Економија

ОЕЦД: Невработеноста ќе расте во голем дел од развиените земји

Слободен печат
Кризата предизвикана од коронавирусот ќе ја зголеми невработеноста во голем дел од развиениот свет далеку над нивото од времето на глобалната финансиска криза во 2008...
Вести Македонија

ДКСК: Да не се промовираат мерки чие спроведување е во тек и со кои јавноста е веќе запознаена

Слободен печат
Да не се промовираат мерки чие спроведување е во тек и со кои јавноста е веќе запознаена, како и мерки кои не се непосредно поврзани...
Вести Регион

Хрватска останува надвор од ОЕЦД

Слободен печат
Хрватска повторно не успеа да се зачлени во Организацијата за економска соработка и развој (ОЕЦД), информира хрватскиот портал „Индекс“, наведувајќи дека наместо официјален Загреб, во...