• обвинет

Дете обвинето за богохулење – се помокрило на килим во медреса

Осумгодишно момче од Пакистан е притворено откако било обвинето за богохулење, пренесува Гардијан. Момчето, кое е најмладото лице притворено поради богохулење во таа земја, минатиот месец беше обвинето откако намерно се помокрило на килим во медреса, во библиотеката каде се чувале верски книги. Откако веста се рашири на социјалните мрежи, а детето претходно беше ослободено …

Дете обвинето за богохулење – се помокрило на килим во медреса Read More »