• нус појави

Неочекувани, но можни нуспојави по земањето магнезиум

Дури и ако со храната внесете доволни количини од овој минерал на ден, што е околу 300 мг за жени, а околу 400 мг за мажи, вашиот организам од тоа ќе апсорбира – само една третина! Опасно е ако го имате премалку или премногу во организмот, затоа важно е да пронајдете совршен баланс. Често имате …

Неочекувани, но можни нуспојави по земањето магнезиум Read More »