• новороденче

Грција го покачи додатокот за новороденчиња, првороденото бебе во семејството ќе добива 2.400 евра

Грчкиот министер за финансии Костис Хацидакис и министерката за социјална кохезија и семејство Софија Захаракис најавија мерки за поддршка на младите семејства кои треба да се справат со скапите трошоци за живот. Министерката Захараки најави зголемување на додатокот за раѓање на 2.400 евра, додека зголемувањето во другите категории може да достигне и до 1.500 евра. …

Грција го покачи додатокот за новороденчиња, првороденото бебе во семејството ќе добива 2.400 евра Read More »