• новата

ВИДЕО | Андоновиќ: Нетанјаху заминува во историја, Хамас со закани кон новата влада

Израелскиот парламент, Кнесетот, ја изгласа за новата израелска Влада, со која ќе раководи Нафтали Бенет. Со ова заврши владеењето на Бенјамин Нетанјаху, кој беше премиер најдолго во историјата на земјата, 12 последователни години, и вкупно 15 години, кога во периодот од од 1996 до 1999 кога стана најмладиот премиер на Израел. Со тесно мноизинство, односно …

ВИДЕО | Андоновиќ: Нетанјаху заминува во историја, Хамас со закани кон новата влада Read More »