• никола тесла

Тајната за Јованка Броз: Била роднина со Никола Тесла, го задржала моминското презиме…

Иако сите овие години често се зборуваше за нејзиниот живот, малкумина се занимаваа со нејзината биографија од научна и темелна гледна точка. Јованка е родена на 7 декември 1924 година, во местото Пеќане во Лика, во семејството на таткото Михајло и мајката Милица. Историографијата забележала неколку истакнати членови на нејзиното семејство. „Еден од роднините на …

Тајната за Јованка Броз: Била роднина со Никола Тесла, го задржала моминското презиме… Read More »