• нафта

Цените на нафтата највисоки од март

Цените на нафтата денеска во Лондон скокнаа на највисоко ниво од март – на 71 американски долари, поради зголемените очекувања за зголемена побарувачка на гориво за време на сезоната на летни патувања во САД. На лондонскиот пазар цената на барелот порасна за 1,48 долари во споредба со претходното затворање и изнесуваше 70,80 долари. Во претходна …

Цените на нафтата највисоки од март Read More »