• младиќ

Синот на Ратко Младиќ најави ревизија на пресудата

Дарко Младиќ, синот на осудениот воен злосторник Ратко Младиќ, чија доживотна казна беше потврдена од судот во Хаг, најави ревизија на пресудата. Дарко Младиќ изјави дека одделното мислење на судијата Приска Матимба Нијамба ќе биде многу корисно за одбраната за ревизијата.   Тој за ТВ Прва изјави дека ќе биде испратено барање и ќе му …

Синот на Ратко Младиќ најави ревизија на пресудата Read More »