• министерство за образование

Талибанците со истрели во воздух го прекинаа протестот на жените кои бараа право на образование

Талибанците со истрели во воздух го прекинаа денешниот протест на шест млади Авганистанки, кои бараа да им се почитува правото на образование. Девојките утрово пред авганистанското Министерство за образование истакнаа транспарент на кој пишуваше „Не го политизирајте образованието!”. Десетина вооружени талибанци интервенира и го прекинаа протестот, а се обидоа да ги одземат камерите од снимателите …

Талибанците со истрели во воздух го прекинаа протестот на жените кои бараа право на образование Read More »