• мерки

Комисија за заразни болести: Со мерки за невакцинираните до колективен имунитет?

По празникот, Комисијата за заштита на населението од заразни болести ќе предложи мерки, кои по нивната примена би требало да го зголемат опфатот на вакцинирани лица,  брифираат извори на „Слободен печат“. Најавата претходно дојде од министерот за здравство Венко Филипче, кој рече дека доколку процените покажат дека невакцинираните претставуваат опасност за вакцинираните, тогаш за нив …

Комисија за заразни болести: Со мерки за невакцинираните до колективен имунитет? Read More »