• мерка

Италија воведува петдневен карантин за сите патниците од земјите членки на ЕУ

Италија ќе воведе петдневен карантин за патници од земјите членки на Европската Унија (ЕУ), соопштија денеска од италијанското Министерство за здравство. Секој патник од ЕУ ќе мора да направи тест пред заминување, да го почитува петдневниот карантин, а потоа повторно да се тестира, што е мерка за патниците од земјите надвор од Унијата. Таа мерка …

Италија воведува петдневен карантин за сите патниците од земјите членки на ЕУ Read More »