16 C
Скопје

Tag : менада

Културен печат

Танц Фест 2021: „Менада“ за американската кореографка Каролин Карлсон

Тони Димков
Легендарната кореографка Каролин Карлсон е добитничка на наградата „Менада“ за животно дело и врвни достигнувања во областа на танцот на Танц Фест 2021, објави најзначајниот...
Културен печат

Танц фест 2020: Дводневен маратон со домашни и интернационални кореографи и танчари

Тони Димков
Новото издание на „Танц фест“ под мотото „Потрага по допир“ се одржува на 4 и 5 септември со маратон во живо во Парк МКЦ и...
Културен печат

Танц фест Скопје: Легенда на американската танцова сцена се закити со „Менада“

Тони Димков
Новото издание на реномираниот „Танц фест“, под мотото „Потрага по допир“, ќе го одбележи почетокот на септември со дел од програмата што ќе се одржи...