• малолетник

За некој малолетник затвор, за друг само домашен притвор?

Судија за деца при скопскиот Основен кривичен суд му одреди 30 дена притвор на малолетникот кој на 4 јуни во Скопје со возило ја усмрти 47-годишната Т.Р. од Скопје. Од судот велат дека е прифатено барањето на јавен обвинител од Основното јавно обвинителство за одредување мерка притвор откако била поведена подготвителна постапка спрема дете во …

За некој малолетник затвор, за друг само домашен притвор? Read More »