• максим димитриевски

Телевизор од градоначалникот за освојувачот на крстот во Куманово

Борислав Кузмановски, дваесет и тригодишен, вработен во Армијата, го фати чесниот крст во Соборниот храм „Свети Никола“ во Куманово. На денешниот празник по крстот скока над педесетина верници. Кузмановски трет пат учествува на манифестацијата, но за прв пат успева да го фати крстот. – Им посакувам на сите здравје и среќа на овој празник Богојавление, …

Телевизор од градоначалникот за освојувачот на крстот во Куманово Read More »