• Макрон

На прашањето Меркел или Макрон, граѓаните на ЕУ и даваат предност на германската канцеларка

На хипотетичко прашање за кого ќе гласаат за „претседател на ЕУ“, доколку Ангела Меркел и Емануел Макрон се единствените кандидати, повеќе од половина од испитаниците во Холандија, Шпанија и Португалија рекоа дека би ја избрале германскиот канцелар во заминување. Во сите 12 земји опфатени со новото истражување, вклучително и Франција има повеќе подршка за Меркел …

На прашањето Меркел или Макрон, граѓаните на ЕУ и даваат предност на германската канцеларка Read More »