• Македонци

Галерија: Децата од двојазичното училиште во Мелбурн ѝ ја честитаат на Македонија годишнината од независноста

Основното училиште „Лејлор Норт“ во Мелбурн, во кое наставата се изведува двојазично, на македонски и англиски јазик, организираше приредба по повод 8 Септември, а учениците со пригодна програма ѝ ја честитаа на татковината годишнината од независноста. Во ова училиште, генерации македонски иселеници веќе четириесет години имаат можност да посетуваат редовна настава на македонски јазик, но …

Галерија: Децата од двојазичното училиште во Мелбурн ѝ ја честитаат на Македонија годишнината од независноста Read More »