• Локум фест

„Локум фест“ ја потврди истрајноста и програмската иновативност на традиционалната култура

Јубилејното 15. издание на „Локум фест – музика и традиција 2021“ заврши на 24 јули во старата Битолска чаршија со настап на КУД „Илинден“, кој го изведе музичко-сценскиот перформанс „Приказни од чаршијата“. Претходните вечери, на 22 и 23 јули, на фестивалот настапија Влатко Стефановски трио со концерт на Хераклеја и Драган Даутовски со неговиот син …

„Локум фест“ ја потврди истрајноста и програмската иновативност на традиционалната култура Read More »