• локални избори

Заев бара одложување, опозицијата придржување

Премиерот и лидер на СДСМ Зоран Заев ќе бара согласност од партиите локалните избори да се одложат за 31 октомври, за да се избегне нивно поклопување со пописот на населението. Опозициските партии не се согласуваат со какво било одложување и се повикуваат на Уставот и на законите, каде што е пропишано како се определува терминот …

Заев бара одложување, опозицијата придржување Read More »