• лекари

Поради најавените горештини медицински тимови на Црвен крст ќе патролираат низ Скопје, ќе делат вода и ќе мерат притисок

Поради најавените горештини, Црвениот крст на град Скопје информира дека подготвил акционен план што опфаќа теренски активности во насока на справување со топлинските бранови. – Согласно искуствата од претходните години, мобилни екипи составени од лекар или парамедик ќе патролираат низ градот Скопје, ќе се дистрибуира вода, флаери со совети, ќе се мери притисок на граѓани …

Поради најавените горештини медицински тимови на Црвен крст ќе патролираат низ Скопје, ќе делат вода и ќе мерат притисок Read More »