• лав

Лав убил чувар во зоолошка градина во Нигерија

Чувар во зоолошката градина на универзитет во Нигерија е убиен од еден од лавовите за кои се грижел речиси една деценија. Олабоде Олавуи, кој бил одговорен за зоолошката градина на Универзитетот Обафеми Аволово (ОАУ), бил нападнат додека ги хранел лавовите, соопшти ОАУ. Неговите колеги не можеле да го спасат бидејќи „дивата мачка веќе предизвикала тешки …

Лав убил чувар во зоолошка градина во Нигерија Read More »