16 C
Скопје

Tag : Креативна Европа

Културен печат

Проект „Превод во движење“ на „Готен“

Тони Димков
Издавачката куќа „Готен“ во рамки на проектот „Превод во движење“ (Translation in Motion) организира резиденција за литературни преведувачи кои преведуваат од македонски јазик на јазиците...
Вести Култура

ВИДЕО | Николиќ: Со финансиската поддршка од Креативна Европа, МНТ ќе го работи меѓународниот проект „Патиштата на хероите“

Македонски народен театар доби финансиска поддршка од програмата Креативна Европа, на Европската унија за долгорочниот проект „Патиштата на хероите”, комплексен проект со времетраење од две...
Културен печат

Книжевна резиденција: Писателката Маја Солар престојува во Скопје

Тони Димков
Гостинка на осмото издание на фестивалот „Проза Балкан“, покрај другите писатели од регионот и од нашата држава, беше писателката Маја Солар, која својот престој во...
Културен печат

Креативна Европа: Проект чиј носител е МНТ доби средства од ЕУ

Тони Димков
Проектот „Патиштата на хероите“ на Македонскиот народен театар, што се занимава со откривање и поддржување на поединците чија еколошка свест придонесува за позитивни општествени промени...
Културен печат

Креативна Европа: МЕДИА даде поддршка за „Македокс“ и за најновиот филм на „Сестри и брат Митевски“

Тони Димков
Програмата Креативна Европа – МЕДИА, која го финансира аудиовизуелниот сектор во Европа, ќе ги поддржи „Најсреќниот човек на светот“, новиот филм во развој на продукцијата...
Култура

МКЦ: Онлајн промоција на резултатот од големиот европски проект „Конфронт“

Слободен печат
Младинскиот културен центар (МКЦ) извести дека вечервa (7 април) ќе може да го погледнете резултатот на големиот европски проект „Конфронт“, мултидисциплинарен проект за културно одбележување...