• краљево

Божиновска го освои 10 место на Балканското атлетско првенство во Краљево

Вчера во Краљево, Србија се одржа Балканското атлетско првенство за млади младинци. Ана Божиновска и Сара Османовска ја претставуваа Македонија на Балканското атлетско првенство предводени од селекторот Кристијан Кајчевски. Божиновска од АК Центар учествуваше на трката на 400 метри. Во конкуренција на 12 атлетичарки го освои 10 место, трката ја заврши со време од 1:01.55 …

Божиновска го освои 10 место на Балканското атлетско првенство во Краљево Read More »