• копираат

Настапот на Џони Кеш кој промени се: Многу бендови и денес го копираат

Настапот на Џони Кеш во затворот Фолсом стана славен, а снимката беше објавена и како албум и постигна милионски тираж… На 13-ти јануари 1968-та година Кеш свиреше во живо во тој американски затвор. Станува збор за установа сместена во американската сојузна држава Калифорнија и тоа на само 30-ина километри од калифорнискиот главен град Сакраменто. Интересно …

Настапот на Џони Кеш кој промени се: Многу бендови и денес го копираат Read More »