• кислород

ВИДЕО: Сомалија ја отвори првата фабрика за кислород, која ќе помогне во лекувањето на Ковид-19

Првата јавна фабрика за кислород во Сомалија беше отворена во четвртокот, во зрак на надеж за земја во која спасувачкиот третман за коронавирусот во голема мерка беше недостапен за пациентите за време на пандемијата. Глобалната побарувачка за медицински кислород се зголеми со пандемијата Ковид-19 и многу земји доживеаја очајни недостатоци. Ова и недостатокот на друга …

ВИДЕО: Сомалија ја отвори првата фабрика за кислород, која ќе помогне во лекувањето на Ковид-19 Read More »