• кензо

ВИДЕО| Проектот „КензО“ нуди зелена оаза во центарот на Скопје, реализацијата неизвесна

Тим од архитекти составен од д-р Радмила Томовска, д-р Ива Петрунова и Хекуран Мусли,  изработија идеен проект „КензО“, за локацијата помеѓу Маџир Маало и Транспортниот Центар. Идејата, според архитектката Ива Петрунова е да се создаде нов зелен социјален и културен простор, но и да се разубави просторот кој веќе триесетина година е едноличен и безживотен. …

ВИДЕО| Проектот „КензО“ нуди зелена оаза во центарот на Скопје, реализацијата неизвесна Read More »