• карантин

Кинески град може повторно да воведе карантин поради ширење на грип, граѓаните бесни

Официјални лица во кинескиот град Сиан предизвикаа бурни реакции велејќи дека може да се свртат кон заклучување „кога и да биде потребно“ за да се борат против идните појави на нови грипови, пренесува „Би-Би-Си“. Сиан ќе ги заклучи областите и ќе ги затвори училиштата доколку избувнувањето претставува „тешка закана“, се наведува во планот. Многу корисници …

Кинески град може повторно да воведе карантин поради ширење на грип, граѓаните бесни Read More »