• канада

Научниците изненадени од брзината на климатските промени

Научници од цел свет на виртуелен состанок следните две недели ќе се обидат да го комплетираат најновиот извештај за состојбата на климата, а екстремните временски услови со кои се соочува светот дополнително ја истакнуваат потребата од подетално истражување за тоа како ќе се развива ситуацијата, особено локално. Списокот на екстремни временски појави во последните неколку недели е застрашувачки: невидени …

Научниците изненадени од брзината на климатските промени Read More »