• југославија

Почина славната модна дизајнерка Мирјана Мариќ: Ја облекуваше Јованка Броз и ја воведе високата мода во Југославија

Познатата модна дизајнерка Мирјана Мариќ почина денеска во Белград на 84-годишна возраст. Мирјана Мариќ ја воведе високата мода во Југославија и со своите модели го маѓепса светот. – Историјата на модата и модните дизајнери на Југославија започна со потписот на Мирјана Мариќ, а нејзините креации со воодушевување ги носеа првата дама на Југославија Јованка Броз, …

Почина славната модна дизајнерка Мирјана Мариќ: Ја облекуваше Јованка Броз и ја воведе високата мода во Југославија Read More »