• јанез јанша

Јанша: Ако ги отвориме границите, Европа ќе исчезне

Постојат политички сили во Европа кои сакаат да создадат федерална Европа, но мислам дека тоа нема да се случи. Сојузна Европа би била спротивна на идејата на основачите на денешната Европска унија, а интеграцијата на Западен Балкан е важна поради опасноста од илегална миграција во Европа, рече словенечкиот премиер Јанез Јанша, чија земја претседава со …

Јанша: Ако ги отвориме границите, Европа ќе исчезне Read More »