Tag : издавачка куќа

Културен печат

Книжевен превод: „Будимир и ретките животни“ од Зоран Пеневски

Тони Димков
Книгата за деца „Будимир и ретките животни“ од Зоран Пеневски, која е во издание на „Либи“, дел од „Арс ламина – публикации“, беше промовирана онлајн...
Културен печат

Хрватска современа проза: Митологија на секојдневјето во „Клуб на обожаватели“

Тони Димков
Издавачката куќа „Антолог“ ја објави книгата „Клуб на обожаватели“ од хрватскиот автор Горан Трибусон. „Клуб на обожаватели“ донесува четири раскази во кои се раскажуваат неколку...
Културен печат

Магични приказни: Урбана авантура за современите несовршености

Тони Димков
Издавачкиот центар „Три“ ја објави книгата „Лили, сама“ од англиската авторка Џеклин Вилсон. Книгата е дел од едицијата „Магични приказни“, поддржана од програмата „Креативна Европа“...
Културен печат

Нова книга за Скопје: Антологиски раскази во кои градот станува личност

Тони Димков
Збирката раскази „Скопски дамари“ од македонскиот писател Благоја Иванов, со поднаслов „автентичен книжевен вкус на старо и ново Скопје низ дваесетина антологиски раскази“, деновиве излезе...
Културен печат

Магични приказни на „Три“: Современа поморска авантура од Александар Секулов

Тони Димков
Издавачкиот центар „Три“, во соработка со „Креативна Европа“, проект поддржан од Европска Унија, објави нова книга од едицијата „Магични приказни“. Станува збор за „Скитникот и...
Култура

„Македоника литера“ ќе учествува на е-семинар за меѓународно издаваштво

Слободен печат
Во организација на Кинеската меѓународна издавачка групација (ЦИПГ), на 11 мај во Пекинг, Народна Република Кина, ќе се одржи меѓународен е-семинар, на кој освен менаџери...
Културен печат

ЧУДНА ШУМА: Прво бесплатно електронско списание за деца

Тони Димков
Малата независна издавачка куќа „Чудна шума“, со која раководат писателката Билјана С. Црвенковска и фотографот и креативен директор Кире Галевски, неодамна почна со издавање на...