• иво ранѓеловиќ

Полесно е да се урне владата отколку да се формира нова

Опозицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ можеби ќе успее да „ја урне“ актуелната влада, но многу потешко ќе успее да формира нова, велат политички аналитичари за можните сценарија за излез од политичката криза. Според нив, во секој случај политичката неизвесност во земјава ќе продолжи. Политичкиот аналитичар Блерим Хисени смета дека не е исклучено владата да падне, а …

Полесно е да се урне владата отколку да се формира нова Read More »