• историја

„Адидас“ vs. „Пума“: Ривалството помеѓу двајцата браќа за кое се зборува до ден-денес

„Adidas“ и „Puma“ се едни од најпознатите светски спортски брендови на денешницата. Многу луѓе знаат дека овие две мултинационални компании се основани од двајца браќа, но помалку е познато дека се создадени како резултат на кавга поради која Адолф ‘Ади’ Даслер и Рудолф ‘Руди’ Даслер не разговарале со децении. Во раните дваесетти години на минатиот …

„Адидас“ vs. „Пума“: Ривалството помеѓу двајцата браќа за кое се зборува до ден-денес Read More »