• исход

Кој ќе победи на локалните избори?!

Траекторијата како ќе се движи исходот од изборниот резултат на претстојните локални избори оваа есен, зависи од три фактори: капацитетот на двете доминантни политички партии/коалиции да го мобилизираат своето традиционално гласачко тело, но и да го активираат во своите предизборни кампањски средби со граѓани; капацитетот кој ќе направи поголема предизборна шаренолика повеќеетничка композициска коалиција; и …

Кој ќе победи на локалните избори?! Read More »